Tildelinger i 2019 og 2020

Hver måned velger BKK velger en organisasjon i vår region som får tildeling av sponsormidler. Her er en oversikt over tildelinger i 2019 og hittil i år:

Juni 2020

Vi gratulerer Bergens Skog og Træplantningsselskap som får tildelt midler til bærekraftige prosjekter i byfjellene i Bergen. Vi setter pris på at dere har fokus på bærekraftig skogforvaltning og legger til rette for friluftsliv i byfjellene.

Mai 2020

Vi gratulerer Solheimsdalen Grendalag som får tildelt støtte for å lage et tilbud til barn og unge som vil oppleve livet på en gård, i tillegg til kultur og historie. Småbruket er nyrestaurert, og økologi og bærekraftig utvikling står i høysetet. Vi ønsker lykke til med prosjektet!

April 2020

Vi gratulerer Stølsvegen Venelag som får tildelt støtte til å sette i stand buføringsveien fra Yksendalen til Yksendalstølen i Eksingedalen. Nå blir det lettere tilgang for alle som ønsker å gå tur i Stølsheimen. Lykke til med prosjektet!

Mars 2020

Gratulerer til Sotra og Øygarden jeger og fiskarforening som får tildelt støtte til videreutvikling av aktivitetsparken Bjørkedalen. Støtten skal bidra til økt aktivitet i en klubb der fokus er mestringsfølelse og tilhørighet for ungdom. Lykke til videre med den viktige innsatsen!

Februar 2020

Vi gratulerer Bærekraftige liv på Nordnes som får tildelt BKKs bærekraftige sponsormidler for februar 2020.
De tildelte midlene skal sørge for at «Takhagen på Nordnes» kan få drømmen om et drivhus satt opp på taket på Nordneshallen.
Barn kan da få være med og plante frø og stiklinger, og se dem vokse hver gang de går forbi. For senere å kunne plante dem ut når det nærmer seg sesongen, kanskje sammen med sine foreldre eller skole/barnehage.

Takhagen gir lokalmiljøet en mulighet til å i fellesskap kunne lære, og glede seg over, å dyrke mat. Både voksne og barn gis et innblikk i den omfattende prosessen "fra jord til bord", og får en økt omtanke og forståelse for viktig tematikk slik som matsvinn, kortreist mat og bærekraftig utvikling. Lykke til med bærekraftig liv på Nordnes.

Januar 2020

Gratulerer til IL Bjarg Fotball som får tildelt BKKs bærekraftige sponsormidler for januar 2020.
Bjarg IL gjør allerede en forskjell, Fotball-akademiet varmer opp med «plogging» (jogging med plukking av boss) Bjarg Gjenbruk er en FB-gruppe som sørger for at de som ønsker å gi bort utstyr og de som trenger utstyr får et kontaktpunkt. Gjenglemt utstyr blir publisert på egen FB-gruppe i klubben.

Vi ønsker å bidra til videreføring av deres allerede gode initiativ. Med midlene fra BKK har de ønsker om å bygge et oppbevaringsrom for gjenglemt utstyr, innkjøp av søppelbeholdere og skaffe dedikerte flaskepantbeholdere rundt banen/tribune. Vi ønsker de lykke til!

Artikkelbilde

Tildelinger i 2019

Mars 2019: Dragefjellet Minifestival
Gratulerer til Dragefjellet Minifestival som får BKKs bærekraftige sponsormidler for mars 2019!
25 000 kroner skal gå til biologisk nedbrytbare engangsprodukter på gratisfestivalen for barnefamilier i Bergen 3. august.
Arrangørene håper at flere festivaler og konsertarrangører vil la seg inspirere til å ta tilsvarende valg.

April 2019:

 Stanghelle IL

Gratulerer til Stanghelle IL som får BKKs bærekraftige sponsormidler for april 2019!
25 000 kroner skal gå til en stor fellesgrill i aktivitetsparken på Stanghelle. Levetiden på utegrillen er 30 år og vil spare nærmiljøet for utallige engangsgriller liggende igjen i naturen. Samtidig skaper idrettslaget en sosial samlingsplass for barn, unge og familier.

Mai 2019: Nordhordland Ballklubb
Gratulerer til Nordhordland Ballklubb som får BKKs bærekraftige sponsormidler for mai 2019!
25 000 kroner skal gå til solide avfallsorteringsstasjoner på Knarvik Stadion. Klubben skriver i sin søknad: "Vi vet at idretten er en arena hvor unge lettere tar til seg gode holdninger enn mange andre steder i samfunnet. Å ha fokus på kildesortering på idrettsarenaen tror vi derfor er lurt! Da kan alle våre medlemmer og besøkende ta med seg de gode holdningene hjem! Vinn vinn!"

Juni 2019: Erdal Idrettslag
Gratulerer til Erdal Idrettslag som får BKKs bærekraftige sponsormidler for juni 2019!
25 000 kroner skal gå til to rensestasjoner for gummigranulat. Disse små gummikulene fra kunstgressbanen havner ofte utenfor banen via fotballskoene og trekkes ut i natur og vann. Rensestasjoner vil spare miljøet og gi gjenbruk på banen for medlemmene i klubben.

Juli 2019: Smørås Idrettslag
Gratulerer til Smørås Idrettslag som får BKKs bærekraftige sponsormidler for juli 2019!
25 000 kroner skal bidra til å opprette en ny miljøstasjon, som skal sørge for at innsamlet brukt idrettsutstyr skal få lengre levetid og nye eiere.

August 2019: Steinparken, Rosendal
Gratulerer til Rosendalstiftinga som får tildelt BKKs bærekraftige sponsormidler for august 2019!
25 000 kroner skal gå til å øke kjennskapen til bærekraft til barn og unge, dette gjøres med å formidle natur- og kulturhistoriske tema i Steinparken i Rosendal. I tillegg skal en ny installasjon bidra til å illustrere spennende prosesser i livets utvikling.

September 2019: Fyllingen Basket
Gratulerer til Fyllingen Basket som får tildelt BKKs bærekraftige støtte for september 2019.
Kr. 25 000 kroner skal bidra til at Fyllingen Basket legger til rette for at nærmiljøet får bedre og lettere tilgang til områdene rundt Løvstakken. Konkurranser skal holdes mellom skolene om å holde naturen ren og nærmiljøet ikke skal forsøples.

Oktober 2019: Samnanger IL
Gratulerer til Samnanger IL som får BKKs bærekraftige sponsormidler for oktober 2019!
25 000 kroner skal bidra til at alle barn og unge i Samnanger kan få muligheten til å oppleve gleden ved skisporten. 10 par hoppski skal kjøpes inn i ulike størrelser som skal lånes ut, og med det kan flere unge og barn få prøve gleden ved hoppsporten og en trenger ikke kjøpe inn egne dyre ski.

November 2019: Arna Makerspace
Gratulerer til Arna Makerspace som fikk tildelt BKKs bærekraftige sponsormidler for november 2019!
Støtten skal bidra til å starte et reperasjonsverksted der barn og unge i Arna og omegn får anledning til å lære å ta vare på, vedlikeholde og reperare klær, sportutstyr og elektronsiske apparater.

Desember 2019: Vadmyra Idrettslag
Gratulerer til Vadmyra Idrettslag som får tildelt BKKs bærekraftige sponsormidler for desember 2019!
25 000 kroner skal benyttes til å bygge en miljøstasjon/gjenbrukspool med beholdning av fotballsko, utstyr, treningstøy og klubbtøy som kan lånes ut til spillere som ikke har mulighet til å skaffe dette selv. I tillegg til å hjelpe barn og unge som trenger utstyr, så er dette et bidrag til å fokusere på bruk- og kast mentaliteten som rår innen idretten.