Hvordan vi bruker personopplysninger

På denne siden kan du lese om hva vi bruker personopplysninger til og hvordan vi sikrer at dette blir gjort på en god måte.

Bruk av databehandlere

BKK inngår databehandleravtale med alle selskaper som behandler personopplysninger på vegne av oss. Våre databehandlere kan ikke behandle dine personopplysninger på annen måte enn det som er avtalt med oss og beskrevet i denne personvernerklæringen. Eventuell overføring av personopplysninger til land utenfor EU/EØS vil reguleres av den enkelte databehandleravtale.

Informasjonskapsler

BKK benytter seg av informasjonskapsler eller cookies på våre nettsider. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne når du besøker sidene våre. Noe informasjon Du kan lese om hvilke informasjonskapsler vi bruker, og hva vi bruker dataene til under.

De fleste moderne nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at de ikke blir akseptert. Dette vil medføre at noe funksjonalitet ikke fungerer som tiltenkt. På våre sider vil ikke innlogging på Mine sider, samt utfylling av skjema og lignende fungere uten informasjonskapsler.

InformasjonskapslerData vi samler innHva dataene brukes tilPartnere vi deler data medVarighet i nettleser
Innlogging til Mine siderNavn, e-postadresse, eventuelt bilde og eventuelt andre kontaktopplysninger, hvilke tilganger man har til kundeforhold i BKKHuske brukerens påloggingsinformasjon i samme nettleser i en periodeVår leverandør av autentiseringsløsninger, Auth072 timer
Innlogging til Mine siderGenerisk enhetsidentifikator fra vår autentiseringsleverandørKjenne igjen nettleseren på kundens enhet Vår leverandør av autentiseringsløsninger, Auth05 år
Chat med kundeserviceKundens unike chat-IDTar vare på data hvis kunden oppdaterer siden mens man bruker chatenVår chatleverandør, Puzzel2 timer
Bruk av YouTube-videoer på sideneGPS-lokasjon for enheten, unik bruker-IDYouTube bruker dataene til å vise personlig innhold og annonserYouTube< 2 år
Måling av trafikk på sidene Les mer om dette i avsnittet underKlikk og bevegelser på nettsidene våre, hvilken type enhet og nettleser man bruker, hvordan man kom inn på sidene etc. Forbedring av brukeropplevelsen på sidene våre.Google Analytics og Google Tag Manager, som er våre leverandører av målinger på nettsidene våre. Semrush, som hjelper oss med å måle kvaliteten på nettsidene våre< 2 år
Måle effekt av markedsføringstiltak For besøkende som fulgte en annonse på en annen nettside eller lignende måler vi klikk og bevegelser på nettsidene våre, inkludert hvilken markedsføringskanal brukeren fulgte.Måle effekt av digitale markedsføringstiltakFacebook Pixel og lignende leverandører av annonsetjenester< 2 år
Samtykke til informasjonskapslerOm brukeren tillater informasjonskapslerKan brukes til å holde orden på hvilke informasjonskapsler man har samtykket tilIngen7 dager

Målinger på nettsidene våre

Vi bruker Google Analytics til å måle hvordan nettsidene våre brukes. Denne dataen bruker vi til å forbedre nettstedets funksjonalitet og brukervennlighet. Alle målinger er begrenset til bevegelser inn til, og på vårt nettsted. Vi måler for eksempel:

  • Hvilke sider som brukes mest og hvordan brukerne beveger seg mellom sider på vårt nettsted
  • Hvilken type enhet og nettleser som brukes
  • Hvor lenge hver side besøkes
  • Hvor brukeren kom fra når han eller hun åpnet en av våre sider

Din IP-adresse skjules godt bak en kode, slik at det er svært vanskelig å vite hvilken fysisk enhet eller person disse dataene tilhører.

Google holder til i USA men oppfyller strenge personvernskrav beskrevet i EUs reguleringer. Google kan ikke dele dine data med andre partnere eller bruke dataen til andre formål.

BKK kan også dele denne informasjonen med leverandører av markedsføringskanaler. I så fall vil dataen brukes til å måle effekten av markedsføringstiltak, f.eks. BKK-annonser på andre nettsider. Dataen vil ikke brukes til å utforme personlige markedsføringstiltak.

Kontaktopplysninger

I noen tilfeller trenger vi opplysninger som for eksempel navn, kontaktopplysninger og adresse. Personlige opplysninger brukes bare av oss selv til å svare på din direkte forespørsel, utføre en ordre eller gi deg tilgang til f.eks. Min side. Når vi ber om denne type opplysninger, vil vi fortelle deg hva vi skal bruke dem til.

Facebook login på BKK SosialEnergi

Facebook driftes av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Du kan logge på tjenesten vår BKK SosialEnergi med autentiseringstjenesten Facebook Login for å gi din stemme. Denne tjenesten vil bekrefte identiteten din og gi deg et valg om å dele personopplysninger med oss for at vi får registrert din stemme.

Lagringstid og sletterutiner

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har. Oppbevaringstiden vil være betinget av kunderelasjonen til BKK og av hvilke personopplysninger det er snakk om. For eksempel kan opplysninger om en kundes forbruk av energi ha annen lagringstid enn fakturainformasjon.

Sikkerhetstiltak i BKK

BKK gjør nødvendige sikkerhetstiltak for å sikre dine personopplysninger. Dersom BKK lagrer personopplysninger om deg, har du rett til å få vite hvilke sikkerhetstiltak som benyttes, så langt slikt innsyn ikke svekker sikkerheten til opplysningene.