Mann med nettverksutstyr

Fremtidens nettverk forbedrer din arbeidshverdag

2021 er året BKK lanserer en rekke spennende nyheter som forbedrer hverdagen til våre internettkunder. SD-WAN er betegnet som nettverket for fremtidens arbeidsplass

Det kan av og til være litt vanskelig å få grep på hva SD-WAN faktisk er. Det er ikke en fast standard for hvordan SD-WAN settes opp, noe som kan skape forvirring rundt hva dette egentlig er, og hvordan det kan bidra til verdiskaping i arbeidshverdagen. Derfor har det vært viktig for oss å inkludere bedriftene som skal bruke løsningen når vi startet arbeidet. Nå er BKKs tjeneste klar til å rulles ut i bedriftsmarkedet.

Mann foran uklar bakgrunn

«Hovedfokuset vårt har hele tiden vært å skape merverdi for kundene, og de har stått i fokus når vi har landet på endelig teknisk løsning», forklarer Øistein Smith-Strøm, produktsjef for telekom i BKK.

«Vi har flere kunder som villig har deltatt og delt sine utfordringer og ønsker for en fremtidig løsning. Slik fikk vi ærlige tilbakemeldinger og god forståelse for kundenes situasjon, både nå og i fremtiden», fortsetter Øistein.

Oppsettet vårt har kundenes nytteverdi i fokus med følgende egenskaper:

  • Direkte tilgang til internett for alle lokasjoner – som også gir stabil og sikker tilgang til de driftskritiske applikasjonene i skyen direkte fra alle lokasjoner.

  • Høy sikkerhet er garantert gjennom BKKs brannmur, med DNS Filter og Web Filter.

  • SD-WAN gir kundene full oversikt i eget nettverk. Rapporter om kapasitetsbruk og trafikk til forskjellige applikasjoner og programmer er tilgjengelige, og gir en god indikasjon på hva som fører til forsinkelser og problemer i nettet.

  • Den absolutt beste fordelen med BKKs SD-WAN nett er fleksibiliteten det gir kunden. Man trenger ikke fiber for å koble seg til internett – det kan til og med gjøres gjennom en 4G-forbindelse. Dette gjør det enkelt å sette opp et nytt kontor i farten, eller fikse tilgang fra hjemmekontor eller jobbreisen.

Hva mener vi når vi sier SD-WAN?

Utarbeidelsen av den tekniske løsningen vår ble ledet av nettverksingeniør Even Endresen (bildet øverst). Fokuset på hva som skaper verdi får brukerne har hele tiden vært sentralt for utviklingen.

«Nå som flere kunder flytter data og systemer opp i skyen, blir de også helt avhengig av å ha en stabil og sikker tilgang til internett. SD-WAN gir dem en fremtidsrettet, sikker, robust og redundant løsning, samtidig som de får korteste vei til internett, skyen og datasenteret på alle lokasjoner. Med andre ord, en gavepakke tilpasset kundenes nye behov», forteller Even

«SD-WAN-produktet vi tilbyr er utformet og testet i lab, men denne gangen ble det en litt annen prosess når teknikerne befant seg på hjemmekontor. Selv med nye arbeidsmetoder har vi jobbet tett sammen med produsent og leverandør av den tekniske plattformen, og fått satt opp løsningen i henhold til best practice. Det har vært en bratt læringskurve, men også en spennende periode når man må tenke nytt», fortsetter Even.

Bruksområdene er varierende, og i grunn kan alle bedriftskunder uansett størrelse få flere fordeler ved å ta i bruk SD-WAN.

«SD-WAN har klare fordeler for alle BKKs fiberkunder. Nå i første omgang er det bedrifter med flere lokasjoner som har de klareste fordelene ved å ta i bruk den nye teknologien, men på sikt vil alle våre kunder nyte godt av et nettverk som sikrer direkte og sikker tilgang til internett», avslutter Øistein.

Illustrasjon nettverk

Løsningen fra BKK er delvis utviklet på Even Endresen sitt hjemmekontor, og satt opp etter best practice i tett samarbeid med produsent og leverandør. Alle avdelingskontorene har direkte internettlinje, og alle avdelingskontorer har IPsec VPN-tunnel inn mot datasenter/hovedkontor.

Løsningen fra BKK er delvis utviklet på Even Endresen sitt hjemmekontor, og satt opp etter best practice i tett samarbeid med produsent og leverandør. Alle avdelingskontorene har direkte internettlinje, og alle avdelingskontorer har IPsec VPN-tunnel inn mot datasenter/hovedkontor.